Trainen in een schitterend plaatje

Geplaatst door Fem (admin)

Trainen in een schitterend plaatje
14
feb. 23

'Allianties met de realiteit', het nieuwe Architectuurboek N15 Vlaanderen vermeldt de nieuwe gymhal van I.V. Dans&Gym in Melle.
uitgegeven door Vlaams Architectuurinstituut (VAi)

Architectuur geeft letterlijk vorm aan hoe we in de wereld staan.

"De school en de gymhal zijn opgebouwd uit een beperkt maar zorgvuldig gekozen palet van materialen. De ruwe betonstenen muren, het kloeke houten schrijnwerk in rode tinten en de stalen balustrades voeren solide aan, maar zijn met zorg ontworpen en samengebracht. (...) Door het beperkt aantal bouwelementen ligt de nadruk volledig op de kinderen en het gebruik." (Petrus Kemme)

Ook in het laatste nummer 'A+299 Quality Matters', het architectuurtijdschrift van België en in de NAV nieuwsbrief, duikt de parkschool met onze gymhal op, met mooie teksten en fotomateriaal.

"Vergeet het strenge schoolgebouw uit de 20ste eeuw (...) We selecteerden 5 pareltjes die de renaissance van het schoolgebouw weten te vatten. In de huidige visie op het ontwerpen ontstaat kwaliteit vanuit een focus op de individuele beleving van het kind "

We zijn fier om als turnclub een dergelijk mooi en praktisch gebouw te hebben kunnen realiseren voor onze turners. Geniet ervan !

Bedankt aan iedereen die hieraan heeft meegewerkt.

 

 

 

Bladeren door architectuurboek Vlaanderen N15 (Youtube)

 

Komende activiteiten

Vakantieperiodes

Nuttige links

Onze partners

Franot
Franot
Claus-up
Claus-up