Wedstrijden Hip Hop

Geplaatst door Fem (admin)

Wedstrijden Hip Hop
14
jun. 23

De hiphoppers van I.V. Dans en gym reden de laatste maanden het hele land rond om deel te nemen aan verschillende wedstrijden en niet zomaar de minste. Zo deden ze mee aan Fifth Avenue en Dancewaves in Bilzen, Herentals en Seraing.

De I.V. Company teamleden; Amélie, Anastasiya Clara, Corneel, Ella, Elle, Hanna, Joanna, Lune, Marthe en Roxane toonden zich van hun beste kant en bewezen opnieuw wat een warme, supportive en leuke groep dit is. Hanne moest zich jammer genoeg verontschuldigen na een ski-ongeluk maar supporterde van op afstand.

16 April - Bilzen

16 april was het zover, de allereerste wedstrijd voor de hiphoppers. Naast de gezonde stress was het even wennen om als startende crew te smelten in een menigte van zelfverzekerde dansers met veel wedstrijdervaring, die al jaren samen dansen.
Desondanks de hiphoppers het superformiweldigfantastisch goed hebben gedaan (zeker voor een eerste keer) eindigden ze als laatste. Maar ze lieten de moed niet zakken, in tegendeel, ze gingen direct aan de slag met de commentaar van de jury en werkten de volgende weken extra hard.


30 April - Herentals

Het harde werk heeft geloond. De dansers klimmen telkens hoger en hoger op de ladder. Ze hebben het opnieuw heel goed gedaan!
Bij deze wedstrijd kregen de dansers de kans hun creativiteit los te laten in de freestyleronde. Een ronde waar de muziek wordt opgelegd en waar ze een choreo moeten brengen, ongestudeerd en onvoorbereid. Dikke duim aan Anastasiya, Corneel, Elle en Roxanne die alles uit de kast haalden en het beste van zichzelf gaven. Jullie mogen trots zijn op jullie prestatie. Jullie toonden jullie zelfzekerheid, lef, creativiteit en danstalent.


6 Mei - Seraing

Zowel de dansers als hun topouders waren zo enthousiast en toegewijd dat ze bereid waren om helemaal tot in Wallonië te rijden, waarvoor dank! Een laatste keer mochten we onze choreografie brengen. Beter dan ooit na al dat aanpassen, sleutelen, toevoegen van nieuwe liften en heel veel oefenen.

We waren zeer tevreden met onze prestatie, waardoor de vierde plaats toch een bittere pil was om te slikken. We hadden gehoopt en verwacht om in de top 3 te eindigen maar tevergeefs eindigden we 4des.

We lieten ons hoofd niet te lang hangen en hebben onze laatste wedstrijd nog leuk afgesloten met een etentje!

De eerste wedstrijdperiode voor de hiphoppers was dus een enorme ervaring die we niet snel zullen vergeten. We kregen een kans om ons harde werk van het voorbije jaar ook aan het brede publiek te tonen. We werden uitgedaagd om onze choreografie tot het hoogste niveau te tillen. We werden blootgesteld aan zoveel andere dansgroepen, -niveaus, -stijlen, -ideeën,... en gingen telkens voldaan en geïnspireerd naar huis. Ons team voelt ook sterker dan ooit na al deze teambuilding momenten.

Ik ben dus een zeer trotse en dankbare juf met een groep als deze. Jullie mogen trots zijn op jullie zelf! Ook nog eens enorm bedankt aan de ouders om de dansers te motiveren doorheen het jaar, tijdens de stressvolle wedstrijden en om alle kilometers af te leggen om te supporteren!

Valerie

Komende activiteiten

Vakantieperiodes

Nuttige links

Onze partners

Claus-up
Claus-up
Franot
Franot